Nové programy ČT:D a ČT art budú dostupné zákazníkom Skylinku len s novými kartami

13.08.2013 13:58

Zákazníci satelitnej platformy Skylink môžu naladiť testy nových programov Českej televízie ČT:D a ČT art na satelite ASTRA 3A (23,5°E) už od 8. augusta. Vysielanie je dostupné na frekvencii 12 525 MHz. Už od samého začiatku testov sú však programy dostupné zákazníkom satelitnej platformy Skylink len s novými dekódovacími kartami typu ICE a Irdeto. Majitelia so staršími dekódovacími kartami Cryptoworks k novým programom ČT:D a ČT art prístup nemajú ani počas práve prebiehajúcich testov a nebudú ho mať ani po spustení oficiálneho vysielania. V prípade záujmu o príjem ČT:D a ČT art si preto majitelia starších dekódovacích kariet Cryptoworks budú musieť vymeniť svoju súčasnú dekódovaciu kartu za novú Výmena M7 ICE.

Technológia CryptoWorks nie je už dlhšiu dobu (od 1.1.2013) výrobcom podporovaná, z toho dôvodu sa snaží prevádzkovateľ platformy Skylink vymeniť čo najrýchlejšie svojim zákazníkom tieto karty za karty s kódovaním v systéme Irdeto, ktorým kódovací systém Cryptoworks nahradzuje. Z toho dôvodu už podľa našich informácií nebudú nové programy ČT na tieto karty zaradené,” povedala pre náš portál SatelitnaTV.sk tlačová hovorkyňa ČT Alžběta Plívová. Ako ďalej dodáva: “Okrem kariet Irdeto alebo Irdeto/ICE budú nové programy zaradené aj na karty ČT, ktoré sú poskytované prevádzkovateľom Skylink divákom ČT bez servisného poplatku (iba pre občanov ČR, pozn. redakcie).”

Oba nové kanály ČT:D a ČT art si budú deliť jednu programovú pozíciu. ČT:D bude vysielať denne od 6 do 20 hod. a od 20 hodiny do pol druhej v noci ČT art. Kanál ČT:D bude zameraný na detského diváka, ČT art na kultúru a umenie. Oficiálny štart oboch kanálov je naplánovaný na 31. augusta 2013.

Technické parametre pre príjem:
Družica: ASTRA 3A (23,5°E)
Frekvencia: 12 525 MHz
Polarizácia: Vertikálna
FEC: 3/4
SR: 27500
Norma: DVB-S
Modulácia: QPSK
Provider: Skylink
Názov: CT:D / CT art
Video PID: 168, Audio PID: 114, PCR PID: 168, PMT PID: 1032, TSID: 3014, SID: 8009

 

zdroj: satelitnatv.sk