Skylink plánuje na modrých kartách Cryptoworks odpojiť české programy

27.04.2013 18:20

Z dôvodu útlmu kódovacieho systému Cryptoworks, ktorému už skončila technická podpora plánuje prevádzkovateľ satelitnej platformy Skylink, spoločnosť M7 Group v najbližšej dobe odpojiť české programy na modrých kartách Skylink Cryptoworks. Pre náš portál SatelitnáTV.sk to potvrdil Jaromír Glisník, člen predstavenstva spoločnosti M7 Group. Pripomeňme, že modré karty Skylink Cryptoworks (OD70) začínajúce číslom 01976…(viď. obrázok nižšie) boli hlavne distribuované na Slovensku a ich počet ako sme už informovali dosahuje aktuálne už len 30 tisíc aktívnych kariet v Slovenskej republike.

 

Všetky systémy CryptoWorks budeme musieť skôr či neskôr odpojiť. Ten najmenší z nich (cca 30 tisíc aktívnych kariet), je systém 0D70. Na tomto systéme je iba 300 českých zákazníkov, ostatní sú slovenskí. Nedáva preto žiadny zmysel poskytovať na 0D70 programy, ktoré niesu súčasťou našej ponuky pre Slovensko,” povedal Jaromír Glisník. Ako ďalej dodal: “Konkrétny časový plán odpojenia týchto programov zatiaľ nebol stanovený, ale počítam, že to bude v najbližších týždňoch.

Platforma Skylink sa snaží obmedzovať systém Cryptoworks už od roku 2010, kedy koncom roka uviedla na trh nové dekódovacie karty Skylink Výmena a následne na to stiahla z predaja nové dekódovacie karty Cryptoworks. Aktuálne je môžu zákazníci platformy prijímať s dekódovacími kartami Skylink Cryptoworks už iba balíček DIGITAL bez HD programov.

_xKarta_CRW_Skylink_z01

Modrá karta Skylink na ktorej dôjde k odpojenie českých programov

 

zdroj: satelitnatv.sk