Slovak Sport.TV 3 od dnes v prvom celoplošnom multiplexe

11.11.2013 20:06

Spoločnosť Towercom, a.s. prevádzkovateľ digitálneho terestriálneho vysielania na Slovensku, rozširuje programovú ponuku Voľnej telky (DVB-T) o novú televíznu stanicu Slovak Sport.TV 3. Stanica je dostupná v rámci 1. multiplexu v ktorom aktuálne vysielajú okrem Slovak Sport.TV 3 aj programy Dajto, Fooor, Senzi (MPEG-4) a WAU.

Nová televízna stanica je dostupná v 1. celoplošnom multiplexe DVB-T, ktorý pokrýva približne 80% slovenských domácností. Obyvateľom prijímajúcim uvedený celoplošný terestriálny multiplex bude nová televízia k dispozícii bezplatne prostredníctvom automatického naladenia ich prijímacích zariadení (DVB-T settopboxov a televízorov) s podporou MPEG-4. Aktuálne vysiela nová televízna stanica v pilotnej fáze v kompresnom formáte MPEG-2, ale od začiatku budúceho roka bude Slovak Sport.TV 3 dostupný iba v novšom kompresnom štandarde,” informovala spoločnosť Towercom v tlačovej správe.

Nový športový televízny kanál Slovak Sport.TV 3 prináša viac ako 150 zápasov nielen zo základnej časti ale aj play off NHL. Diváci Voľnej telky môžu odteraz sledovať ako sa darí slovenským hokejistom v zámorí – Mariánovi Hossovi, Michalovi Handzušovi, Mariánovi Gáboríkovi, Ľubomírovi Višňovskému, Zdenovi Chárovi a ďalším slovenským hokejovým oporám.

Slovak Sport.TV 3 vysiela aktuálne v 1. multiplexe na programovej pozícii s názvom TEST1, s rozlíšením 720×576 a dočasne v kompresnom formáte MPEG-2.

Pridaním Slovak Sport.TV 3 do 1. multiplexu je tak aktuálne možné prijímať z celoplošných multiplexov už 12 nekódovaných televíznych programov.

 

zdroj: satelitnatv.sk