TV Pohoda sa zmenila na Relax, vysielanie spustila nová rocková televízia Rebel

09.09.2013 12:38

Televízia Pohoda začala dnes 9. septembra vysielať pod názvom Relax, ponúka prevažne zábavné relácie a magazíny. Tvárami televízie budú so svojimi reláciami Jiří Krampol a Petr Novotný. Okrem toho dnes odštartovala tiež rocková televízia Rebel. Televíznu ponuku skupiny Pohoda, do ktorej obe stanice patria spolu s hudobným kanálom Retro, ich zástupcovia predstavili na tlačovej konferencii minulý týždeň.

Rockový program Rebel doteraz vysielal v rámci TV Pohoda zameranej na rodinný a lifestylový program. Rozdelenie staníc podľa spolumajiteľa skupiny Pohoda Radima Pařízka umožní lepšie zacielenie reklamy. “Hlavný zámer je ekonomický, očakávam, že ďaleko lepšie utiahneme dva kanály, a budeme môcť vyrábať stále kvalitnejšie relácie,” uviedol.

Krampol bude uvádzať zábavný program Krampo voloviny, v ktorom bude s hosťami divákov baviť historkami zo života. Jedným z jeho prvých hostí bude speváčka Lucie Bílá. Krampol bol 15 rokov tvárou programu televízie Prima Nikdo není dokonalý, ktorý v auguste skončil. Novotný sa vo svojej relácii Novotný za humny bude venovať téme cestovania.

 

Televízia Rebel bude okrem rockovej muziky vysielať programy, ktoré mapujú žánre rocku a ich históriu. “Rock je moja vlastná životná filozofia. Verím, že televízia bude naozaj rocková, že nebude robiť žiadne kompromisy, čo rockeri neznášajú. V Česku je naozaj veľa rockových fanatikov, ktorým chceme naplniť všetky priania a túžby,” uviedol Pařízek, ktorý je členom rockovej skupiny Citron. Televízia ponúkne aj motorkársky magazín či rockové správičky.

Televízie Relax a Rebel budú celoplošne vysielať v multiplexe 4 v rámci ČR, ktorého vysielače pokryjú 89,1 percenta obyvateľov. Prevádzkovateľ siete Digital Broadcasting chce pokrytie do konca roka zvýšiť na 95 percent. Stanice budú dostupné aj v káblových sieťach a na satelite. Pre divákov zo Slovenska stačí pre príjem kanálov Relax a Rebel akýkoľvek digitálny satelitný prijímač aj bez prístupovej karty, keďže je vysielanie dostupné nekódovane.

Televízia Retro vysiela v Regionálne sieti 7, ktorá ponúka pokrytie okolo 80 percent obyvateľov ČR. Na konci augusta v nej odštartovali nové programy Českej televízie ČT: D a ČT art. Časť divákov si však sťažovala, že nové kanály nenaladí.

Technické parametre pre príjem programu Pohoda – Rebel a Pohoda – Relax:
Družica: Astra 3B (23,5°E)
Frekvencia: 11 895 MHz
Polarizácia: Vertikálna
FEC: 5/6
SR: 27500
Modulácia: QPSK
Norma: DVB-S
Kódovanie: Nie
Provider: Skylink

 

zdroj: satelitnatv.sk