Slovak Sport.TV 3 bude v 1. multiplexe vysielať nakoniec predsa len vo formáte MPEG-4

17.01.2014 10:43

Slovenský športový kanál Slovak Sport.TV 3, ktorý môžu diváci sledovať prostredníctvom celoplošného 1. multiplexu bude vysielať nakoniec predsa len v kompresnom formáte MPEG-4, tak ako to bolo už avizované. Termín zmeny kompresného formátu z MPEG-2 na úspornejší MPEG-4 je naplánovaný na február 2014. Presný dátum zatiaľ nie je známy. “Termin ešte upresníme,” uviedol  marketingový manažér spoločnosti Towercom Michal Šuran.

Slovak Sport.TV 3 nevysiela už v 1. multiplexe pod názvom Test1, ako to bolo doteraz, ale aktuálne sa už identifikuje ako Slovak Sport 3.

Slovak Sport.TV 3 vysiela v 1. multiplexe, ktorý pokrýva približne 80% slovenských domácností, od novembra 2013. K dispozícii bol v rámci testovacieho režimu v kompresnom formáte MPEG-2. Pôvodne mala byť zmena v priebehu januára, no termín sa na základe dlhšieho vyjednávania medzi Towercomom a vysielateľom kanálu o jeden mesiac posúva.

Po zmene tak bude pre príjem potrebný set-top-box či televízor so zabudovaným DVB-T tunerom, ktorý podporuje príjem v kompresnom formáte MPEG-4. V rovnakom formáte vysiela aj v 1. multiplexe hudobný kanál Senzi.

Vo vysielaní športového kanálu Slovak Sport.TV 3 je možné vidieť hlavne prenosy z domácich športových udalostí, no nechýba ani napr. zámorská hokejová NHL.

 

zdroj: satelitnatv.sk